Dni rakúskych špecialít
Dátum: 5. August 2014 - 31. August 2014
Čas: 0:00 - 0:00
100g Údený hovädzí jazyk s čučoriedkovo-chrenovým krémom
a čerstvým chlebom 1,3,7,10 3,90€
(Pochúťka, ktorú jednoducho treba vyskúšať!)
– – – – –
0,25l Silný, domáci hovädzí vývar s mäsa a špikových kostí
s pečeňovými haluškami a so zeleninou 1,3,9 2,50€
(Číra, silná polievka, ktorej sa pripisujú blahodarné účinky)
– – – – –
200g Hovädzia tabuľová špička s varenými zemiakmi a jablkovým chrenom 7,9 10,90€
(Plátky vareného hovädzieho mäsa na koreňovej zelenine, zemiaky na masle a čerstvo strúhaný chren s jablkovou dreňou)
180g Pravý viedenský rezeň s uhorkovo-zemiakovým šalátom 1,3,7,10 9,50€
(Teľací vyprážaný rezeň s tradičným rakúskym zemiakovým šalátom)
300g Dolnorakúsky držkový perkelt s kelom a šampiňónmi, k tomu ražný chlieb 1 7,90€
(V slovenskej kuchyni menej známa, zato veľmi chutná úprava hovädzích držiek)
300g „Karpatská“ zapekaná kapusta 7 7,00€
(Sýte jedlo obyčajných ľudí bývalého Rakúsko–Uhorska z kapusty, ryže a mletého mäsa)
– – – – –
150g Cisársky trhanec s praženými mandľami, domácim jablkovým pyré
a čučoriedkovým krémom 1,3,7,8 3,50€
(Podľa legendy tento múčnik pripravil prvýkrát Leopold, dvorný kuchár cisára Františka Jozefa I., na úctu krásy jeho pôvabnej manželky cisárovnej Sissi. Cisárovnej však údajne zákusok plný cukru nechutil, a tak si na ňom zamaškrtil sám cisár, ktorý z neho naopak bol úplne nadšený.)
100g „Sacherka“ so šľahačkou 1,3,7 2,90€
(Vynálezcom tejto výnimočnej, dodnes veľmi obľúbenej pochúťky plnej čokolády a marhuľovej marmelády bol iba šestnásťročný kuchársky tovariš Franz Sacher v službách kniežaťa Metternicha.)
Dobrú chuť !!!